søndag 11. mai 2014

Smuldrepai - en rask og god dessert



 De siste årene har jeg blitt glad i å servere smuldrepai som dessert, det er raskt å lage, godt og relativt sunt. Jeg serverer den sammen med vaniljekesam eller is. Også barna er veldig glad i denne desserten. 

Smuldrepai


Ingredienser

Pailokk:
100 g hvetemel
100 g havregryn
100 g smør
 
Fyll/bær:
450 g bær, jeg pleier å blande blåbær, bringebær og jordbær
4 ss sukker, gjerne demerarasukker
 
 
Slik gjør du
Ha alle ingrediensene til pailokket i en foodprocessor og kjør til det blir finfordelt, som fine brødsmuler. Eventuelt kan du bruke hendene, bland alt godt sammen.  Legg bærene i en smurt paiform eller 4 porsjonsformer og dryss over sukker. Fordel smuldredeigen over og bland det litt forsiktig sammen. Stek på midterste rille ved 200 grader i ca. 30 min. til overflaten er gyllen og sprø. Avkjøles litt og serveres med is eller vaniljekesam, eller noe annet godt.

♥ Bon apetitt! ♥


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en liten hilsen! ♥